Konstnär

Stacks Image 120
Vid sidan av måleriet arbetar jag också med en rad konstprojekt, bland annat Södra vätterbygdens konstrunda, Subterranea och Höstlöv.
Höstlöv är ett samarbetsprojekt mellan olika kulturaktörer under gemensamt paraply och startar nu i höst som ett första steg mot ett större evenemang, Jönköpings stadsfest, som planeras gå av stapeln 2023
Alice i underlandet är en fantastisk och mångbottnad saga och den bjuder på stor konstnärlig frihet vad gäller tolkning av innehållet.
Att tillsammans med andra konstnärer, musiker, och scenkonstnärer gestalta sagan i en unik miljö är oerhört spännande och fascinerande.
Här ingår nyskriven musik, teater, måleri, videokonst, installationer och mycket annat och det hela är professionellt ljussatt.
Uppgiften ställer också stora krav på hög konstnärlig kvalitet och samarbetsförmåga med både konstnärer, musiker, ljustekniker, gruvguider och många fler.
Gruvan bjuder på en miljö som gjord för att väcka tankar om våra sagor med underjordstema, allt från grekiska gudasagor till Alice i underlandet men också på kyla, fukt och mörker och det hårda svarta berget är inte alltid lätt att samarbeta med.
Trots dessa utmaningar ger vi oss i kast med gruvan för tredje året i rad.
Lite blod, svett och tårar kan inte hindra oss från att delta i detta förunderliga äventyr

Från Subterranea 2019

Stacks Image 147
Stacks Image 51
Stacks Image 49
There are hidden images / Tidy mode active.

Sören Nordenström

subterranea