Minopera
Stacks Image 424
Minopera
Minopera, Jönköpings enda fria professionella operagrupp, har som mål att tillgängliggöra opera för alla. Detta vill vi åstadkomma bland annat genom att presentera opera på lite udda platser och genom olika samarbeten med civilsamhället. Hållbarhet och lokal förankring är viktiga aspekter i vårt samarbete. Projektet Subterranea Alice i Underlandet är helt i linje med detta. Att tillsammans med konstnärskollektivet Subterranea, kompositören Christofer Elgh, våra lokala professionella operasångare, Gruvguiderna och Teaterstickorna få jobba fram det här tvärkonstnärliga allkonstverket är något väldigt speciellt. Opera är ju tvärkonstnärlig i sig, med sin unika kombination av musik, text och det visuella intrycket. Subterranea tar även
in modern konst och komposition i en gemensam konstnärlig process med målet att jobba fram en scenkonst-produktion. Allt detta i en underbar naturmiljö, unik för Sverige!

Alice I Underlandet

Musik
Regi
Alice
Hasselmus
Påskharen
Hattmakaren
Kostym
Rekvisiter-Scen
Konstnärskollektivet Subterranea
Produktion

Anna Kärner

 
Stacks Image 717
Jag heter Anna Kärner och bor i Skåne sedan några år tillbaka. Jag har sedan 2013 haft nöjet att skapat kostymer, dräkter, rekvisita och alla möjliga konstiga och fantastiska saker för scenen och andra publika sammanhang. Främst har jag jobbat med Teaterstickorna i Jönköping där jag blivit anlitad som kostymör för produktioner med barn- och ungdomsgrupperna, tex Djungelboken, Into the woods, Ronja Rövardotter och nu senast Alice i Underlandet.

subterranea